Ordnett Pluss v.2.3
Inneholder språkene norsk (bokmål og nynorsk), engelsk, fransk, spansk og tysk. I tillegg fremmedordbok og synonymordbok.
Nå kan du laste ned versjon 2.3. Forleng dagens versjon ved å velge oppdatér ordbøker under innstillinger.

Windows:

Du må være tilkoblet Internett første gang du skal bruke programmet.

Mac:

Du må være tilkoblet Internett første gang du skal bruke programmet.

Linux:

Det er ikke laget en egen pakke med fylkets brukernavn og passord inkludert for Linux. Linux-brukere må derfor laste ned programvaren fra Ordnett Pluss sine sider og deretter kontakte systemansvarlige på skolen slik at disse kan fylle inn riktige data.
Du kan kun laste ned programvare når du er logget på Rogaland fylkeskommunes nettverk. Det betyr i praksis at du må laste ned programmene når du er på skolen. PC'er som kjøpes via Rogaland fylkeskommunes rammeavtaler vil ha denne programvaren ferdig installert.

Feilsøking:

Dersom du opplever at programmet ikke har alle ordbøkene eller at den ikke er registrert til RFK, må du avslutte programmet, slette katalogen Ordnett Pluss (enten på c:\ordnettpluss (windows) eller på hjemme - Ordnett Pluss (mac). Start programmet igjen.
Feilsøking for Mac:
 1. Dersom du ikke har siste versjon av Ordnett Pluss (lagt ut i slutten av januar), må du laste ned og dobbeltklikk på den nedlasta pakken. Da blir det laget ei mappe med navnet Ordnett pluss. Inni denne mappa ligger programpakken, som du kan dra over til Programmer-mappa.
  Du får kanskje melding om at "Et eldre objekt finnes allerede". Klikk erstatt
 2. Ordnett Pluss er Java-basert, og dermed avhengig av at rett Java-versjon er installert. Kjør Programvareoppdatering (fra eplemenyen eller via Systemvalg) og godta alle Java-oppdateringar.
  Dette kan ta lang tid dersom det er mange/store oppdateringer, og krever sannsynligvis omstart etterpå.
 3. I en del tilfeller vil Ordnett Pluss velge feil Java-versjon. Bruk verktøyet Java-valg (som du finner i Programmer/Verktøy) til å endre prioritering: Pass på at Java SE 6 er aktivert (hake i "på"-ruta), og står som første valg (dra den opp til toppen av lista).
 4. Det kan hende at Java-innstillingene for Ordnett Pluss er blitt feil. Løsningen er å fjerne mellomlagrede Java-filer.
  Bruk Java-valg igjen: Kategorien Nettverk, knappen Slett filer....
  Dette fjerner alle nedlasta midlertidige java-filer, og kan derfor føre til at andre Java-baserte program bruker lang tid på neste oppstart.