Hva er en Wiki ? Du er nå inne i en Wiki. Det er en nettbasert tjeneste godt egnet for informasjonsdeling. Man kan sette opp wikien slik at alle kan delta eller man kan beskytte den slik at kun godkjente brukere kan endre stoffet (slik som denne er satt opp). Den mest kjente wiken er nok wikipedia, men det er og mange andre wikier på nettet. Noen store og noen små . Her et eksempel på en wiki laget av en lærer ved Sandvika vgs. Her et godt eksempel på en meget gjennomført wiki fra Fetskolene.

På Jåttå vgs flere faggrupper/avdelinger opprettet wikier som brukes i læringsarbeidet. Her følger en oversikt over disse (Noen er i en tidlig startfase med relativt lite stoff, men det kommer mer etterhvert)


Lyst til å lære mer mer?
Leif Harbo og Arne Olav Nygard har laget skjermvideoer som gjennomgår oppretting og bruk av en wiki. Disse kan du se her: Del 1 og del 2 (Klikk ok på den meldingen som evt kommer når du klikker på linken)
Det finnes et godt utbygd hjelepsystem for bruk av wikispaces. Gå direkte til hjelp ved å klikk her eller opp til høyre på enhver wiki du er inne på.

De som ønsker å bli litt mer avanserte finner mange gode tips her: