Nedlasting og installering av MS Office for elever

Les om installasjon av MIcrosoft Office her. Følg fremgangsmåten for å hente office lisensen nøye. Den består av mange trinn før du ferdig.
Tilbudet gjelder kun en lisens. Det er derfior viktig at du laster officepakken ned på den maskinen du skal bruke på skolen. Bytter du fra pc til mac el.l senere må du selv kjøpe ny officepakke.
Pga begrenset kapasitet på skolens nett oppfordrer vi til at dere laster ned officepakken hjemme.
Har du behov for ytterligere hjelp? Ta kontakt med it-hjelpen i mediateket.

iWork

iWork er Apple sitt svar på Microsoft sin Office-pakke. Den inneholder Pages, Keynote og Numbers som tilsvarer henholdsvis Word, Powerpoint og Exel.Du finner iWork på alle Jåttå vgs sine Mac'er. Pakken er et godt alternativ til Microsoft Office, og filer kan lagres som .DOC eller .PDF slik at de kan deles via itslearning og åpnes på alle Mac og Windows maskiner.
Hvis du vil lære mer om hvordan du bruker iWork finner du video-tutorials her
Se også informasjon om bla. hvordan du installerer norske ordlister (stavekontroll) for iWork her

OpenOffice

OpenOffice.org er en gratis Office-pakke for Windows, Mac og Linux. Den fungerer ypperlig og norsk stavekontroll kan legges inn hvis man ønsker det.
Du finner den norske versjonen her: no.openoffice.org
Du finner bruksanvisning for hvordan du installerer norske ordlister (stavekontroll) her
Gratis kursbøker for OpenOffice finner du som .PDF filer her

Google docs

Du finner en grei oversikt over Google docs her . Kort fortalt er google docs en nettbasert tjeneste som gir deg en tekstbehandler, et presentasjonsprogram og mere til. Google docs passer fint til bruk i skolen og er kompatible med de fleste OSer og nettlesere. Svært nyttig hvis man ønsker å dele dokumenter gjennom samarbeid med andre. Aktiv bruk av google docs minimerer og risikoen ved manglende backup da alle dokumentene er tilgjengelig fra din googlekonto.
external image docsslogo.gif